Как и кога са създадени първите контейнери за отпадъци

контейнер под наем

Първите контейнери за извозване на строителни отпадъци

Всички  сме чували за използването на контейнери за строителни отпадъци но те не винаги са били достъпни за всеки един от нас.

Контейнерите под наем се наемат от фирми които спомагат за пестенето на време, пари и енергия когато разчистваме домовете си или работим  на строителната площадка.

И така как се е създал контейнера ?

Eдни от първите  основатели  на контейнери въпреки, че има доста теории около създаването им  са братята Дъмпстър. Те създават първата компания за контейнери в началото на 50 те години на миналият век като са търсили място и начин как да се изхвърлят боклуците.  Dempster Dumpster е основата за направата на съвременните контейнери и бъдещите изобретатели използвали това като очертание на своите планове.

Продуктът използва системата Dempster - Dumpster за механично изпразване на стандартни  метални контейнери, която е патентована от компанията през 1937 г.  С рамена отпред, които вдигат контейнера за боклук и го повдигат над кабината, за да го прехвърли в сметището. Плъзващ се назад уплътняващ панел компресира боклука, съхраняван в камиона, също така използван за изтласкването му през вратата отзад, когато се изпразва.

Необходимост от контейнери

По времето на втората световна война Германия е доведена до редица тежки изпитания и премеждия.  Било е необходимо да се преместят и изчистят  големите купчини боклуци  но никой не знаел по какъв начин да стане това.  Малките камиони вършили всичко това като правили по няколко курса за да предадат боклука до сметищата. Но това било твърде нерентабилно  затова неизбежно било да се измисли друг начин където да се спести време, труд и средства.

По този начин е измислен и първият контейнер. Отначало само с един размер а по късно са направени и различни по големина и тежест. Това спомогнало за ефективното и бързо изчистване на отпадъци. Станало и обичайна практика след войната тъй като е било по безопасно и евтино. След това е използван и като метод за извозване и разчистване на отпадъци и в Обединеното кралство.

Защо са Жълти контейнерите за отпадъци

През 70 те години на миналият век са е въвело правило в което е съобщено ,че трябва контейнерите  да са с задължителният жълт цвят за да бъдат лесно забелязани. Ето защо виждате повече в жълт цвят.  С времето и цените за контейнери за отпадъци под наем са станали достъпни за обществото. Това  означава, че домакинствата могат да наемат контейнер за своите лични проекти за обновяване или разчистване.